Connect with Facebook

Essentiele vetzuren

ESKIMO ESSENTIELE VETZUREN


Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat omega 3-vetzuren ons lichaam soepel kunnen houden. Aangezien het functioneren van de miljarden cellen van ons organisme afhankelijk is van de doorlaatbaarheid en de soepelheid van de celwanden, speelt het gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren daarin een uiterst belangrijke rol. Dierlijk (vast) vet, dat hoofdzakelijk verzadigde (stroeve) vetzuren bevat, maakt de celwanden minder flexibel en bemoeilijkt ook de uitwisseling van voedings- en afvalstoffen doorheen de celwand. Bij een ideale verhouding van 1 tot 4 à 5 (nu veelal 1 tot 40!) tussen de onverzadigde omega 3-vetzuren (in lijnzaad en vette vis) en omega 6-vetzuren (in vele plantenzaden) wordt er optimale bescherming geboden. Onverzadigde vetzuren hebben een belangrijke beschermende functie, bijvoorbeeld bij het helpen optimaliseren van de cholesterol; ze hebben ook een gunstige invloed op de bloedsomloop, de soepelheid van de gewrichten en het behoud van een jeugdige huid.

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren