Connect with Facebook

Afvallen

Kan acupunctuur helpen bij het afvallen?

Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat acupunctuur een effectief middel is om af te vallen. Maar het is een misverstand dat men door een paar naalden in het oor af kan vallen.

Met deze naalden is het wel mogelijk om de eetlust te controleren. Maar dit is slechts een deel van het probleem en maar een tijdelijke oplossing. De eetlust komt namelijk terug als de naalden worden verwijderd.

De behandeling zal meer omvatten dan alleen de eetlust controleren. Onze behandeling zal gericht zijn op het herstellen van de balans in het lichaam en verandering van leefstijl en voedingsgewoontes. Op deze manier nemen we de oorzaak weg van het overgewicht en zorgen we voor een duurzaam resultaat.

 

Hoe werkt het?

De Chinese geneeswijze probeert altijd de balans te herstellen in het lichaam. Simpel gesteld, koude moet verwarmd worden, hitte moet gekoeld worden, vocht moet gedroogd worden, enz. Een lichaam in balans vertoont geen destructief gedrag zoals teveel eten en heeft dus geen overgewicht.

In de Chinese geneeswijze zijn er ongeveer 5 oorzaken van overgewicht en verder nog talloze combinaties van deze oorzaken. Aan de hand van een uitgebreide diagnose en in overleg met u zal een behandelplan worden uitgestippeld. Naast acupunctuur zal de behandeling ook bestaan uit Chinese kruiden en voedingsadvies gebaseerd op de vijf elementen die per persoon verschillend kunnen zijn en aangepast moeten worden aan individuele behoeftes.

 

Hoe wordt de behandeling opgebouwd?

De behandeling zal uit verschillende onderdelen bestaan. Beginnend met de eerste behandeling. Deze duurt ongeveer een uur en zal bestaan uit een uitgebreide diagnose. Daarna zal 1 maal per week behandeld worden totdat er een constante gewichtsafname tot stand komt. Er zal gestreefd worden om gemiddeld tussen de 0,5 en 1 kilo per week af te vallen. Dit zal ongeveer 4 á 5 weken duren. Hierna zal de behandelfrequentie afgebouwd worden tot 1 behandeling per 2, 4, 6 of 8 weken.

Om tijdens de behandelperiode een goed inzicht te krijgen in uw eetgedrag kunt u op onze website, via een wachtwoord gebruik maken van het computerprogramma My calorie coach. Dit is een eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken programma waarmee u kunt bijhouden wat u per dag eet en hoeveel u sport. Naast het tellen van de calorieën houdt dit programma ook bij hoeveel vitaminen en mineralen u binnen krijgt. Op deze manier kunnen wij als het ware over uw schouder meekijken, en waar nodig voeding- en bewegingsadvies geven.

Ter ondersteuning werken wij samen met Kiki Heijenmans, zij is een voedingsconsulente die u verder kan helpen met het samenstellen van een persoonlijk voedings- en bewegingsplan om een zo optimaal mogelijk resultaat te behalen. De behandelingen van Kiki worden meestal vergoed uit het aanvullende pakket. Voor meer informatie over Kiki en haar behandelingen kijk dan op haar website. www.becomebeautiful.nl

 

Kosten

De kosten voor de eerste behandeling van ongeveer 1 uur is 70,-- euro. De kosten voor de overige behandelingen bedragen 45,-- euro.  De kosten worden door de meeste zorgverzekeraars vergoed.


Boeken:

Voeding volgens de vijf elementen
Barbara Temelie
Paperback | 1994
bol.com prijs: € 13,90

Gezond en lekker eten met de vijf elementen
M. Fahrnow & J. Fahrnow
Paperback | 1999
bol.com prijs: € 18,50

Healing with Whole Foods
Paul Pitchford
Paperback | 3e Editie | 2002
bol.com prijs: € 30,99

Voeding moeder kind volgens de vijf elementen
Barbara Temelie
Paperback | 2000
bol.com prijs: € 13,90