Connect with Facebook

Massagetherapie

Therapeutische Massage

Een therapeutische behandeling kan diverse vormen hebben. Denk hierbij aan bindweefselmassage, Thaise yoga massage, mylogenics, triggerpointmassage, energetische handelingen, rekkingstechnieken, ostelaties, tapen,  ontspanningsmassage, sportmassage. Deze vormen kunnen allen worden ingezet om een probleem of klacht op te lossen. Klachten als spanningshoofdpijn, rugklachten en stress gerelateerde klachten zie ik veelvuldig terug komen in mijn praktijk.

Het symptoom oplossen is belangrijk, maar de oorzaak vinden en aanpakken is nog veel belangrijker. Daarom kijk ik met een holistische visie naar de persoon en niet alleen naar de plaats waar de pijn of klacht wordt gevoeld.

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage werkt preventief, maar wordt ook bij ziekte ingezet. Om te beginnen ondersteunt massage natuurlijke herstelprocessen in het lichaam. De doorbloeding wordt gestimuleerd en daardoor versnelt de afvoer van afvalstoffen. De betere doorbloeding kan klachten als spanningshoofdpijn en een stijve nek voorkomen. Na een massage heb je vaak een lagere bloeddruk, heeft onderzoek uitgewezen. 

Massage is ook goed voor het immuunsysteem, omdat het de hoeveelheid stresshormonen zoals adrenaline vermindert, tevens worden gewrichten losser en beweeglijker. Door ontspanningsmassage komt het gelukshormoon endorfine vrij en dat kan klachten als neerslachtigheid en piekeren voorkomen.

Sportmassage

Sportmassage bestaat uit een groter aantal handgrepen met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en / of eventuele nadelige gevolgen van uw sportbeoefening weg te nemen. Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen.

De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd. De stofwisseling wordt hierdoor positief beïnvloed, hierdoor herstelt u sneller en kan u weer sneller een bepaalde prestatie leveren. Sport en verrichtingen in het dagelijks leven hebben vaak dezelfde invloed op ons lichaam, daarom is sportmassage ook voor niet-sporters erg zinvol.