Connect with Facebook

Behandelmethoden

Behandelmethoden Chinese Geneeswijze 

                

                         

Acupunctuur  
Tuina en acupressuur  
Kruidengeneeswijze    
Moxa therapie
   
 Cupping  
   

Acupunctuur

Hierbij worden naalden op nauwkeurig omschreven punten ingebracht. Hierdoor kan de stroom van de energie beïnvloed worden en kunnen blokkades worden opgeheven. Deze methode is verreweg het meest bekend in Europa. Deze bekendheid is ontstaan door de goede resultaten bij pijnbestrijding. Met acupunctuur kunnen echter nog veel meer aandoeningen behandeld worden.

 

Wij bieden ook groepsacupunctuur aan.

Groeps acupunctuur

Groeps acupunctuur is een populaire, uit amerika overgewaaide behandelmogelijk. En wordt in steeds meerlanden omarmd om de drempel  tot de voordelen van acupunctuur te verlagen. Behandelingen worden uitgevoerd terwijl de patiënten in comfor

tabele stoelen zitten met 2 tot 4 patiënten in de zelfde ruimte. De behandeling bestaat uit het plaatsen van naalden in de ledematen, hoofd en oren. Uitkleden is dus niet nodig, alleen loszitten kleding is gewenst. Voor meer informatie klik hier.

 

Tuina en acupressuur

Lijken op acupunctuur, maar ipv het inbrengen van naalden worden de zgn acupunten gemasseerd. Deze methode is bijzonder geschikt voor kinderen en voor mensen met een zwak gestel. Ook kan deze methode toegepast worden bij angst voor naalden.

 

Kruidengeneeswijze

Is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeswijze. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kunnen kruidenformules worden samengesteld.
Zo kunnen verschillende aandoeningen zeer effectief bestreden worden. In tegenstelling tot het versnipperde karakter van de westerse kruidenkunde, waar veel kennis in de loop der eeuwen verloren is gegaan, heeft de Chinese kruidengeneeswijze zich ontwikkeld tot een volwaardig wetenschappelijk systeem. Door moderne biochemische kennis kunnen deze kruiden nu nog effectiever gebruikt worden.

 

Moxa therapie

Acupunctuur en moxa-therapie worden vaak in één collectieve term genoemd acumoxa-therapie. Moxa therapie is een techniek waarbij een conus of staafje van het kruid Artemisia tot ontbranding wordt gebracht op de betreffende acupunten om deze te stimuleren. Soms wordt het kruid op de acupunctuurnaald geplaatst en soms direct op de huid of op een isolerend schijfje.
Zowel acupunctuur als moxatherapie zijn in staat om het functioneren van de organen en meridianen te bevorderen, en om Yin en Yang, Qi en Bloed te reguleren. Beide therapieën hebben hun specifieke kenmerken, maar ze kunnen in combinatie worden toegepast.
Moxa therapie wordt toegepast als er sprake is van de toestand 'Koude' en is dus afhankelijk van de patiënt en is niet per definitie aan bepaalde aandoeningen gekoppeld.

 

Cupping

Cupping (cuppen zetten) is een methode waarbij een kop, gemaakt van glas, bamboe of aardewerk wordt aangebracht op het huidoppervlak. Door de kop kortstondig te verwarmen of door knijpen in de bal ontstaat een vacuümkracht, ook lokaal op de huid.
Het doel is om Wind-Koude te verdrijven en om bloedstagnatie en pijn op te heffen.
Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode plek te zien zijn. Dit is een normaal verschijnsel, welke na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering in de symptomen optreden. De Chinese geneeskunde beschouwt deze roodheid als locale bloedstagnatie.